Mindfulness

 

Afbeeldingsresultaten voor mindfulness

Kijk op een milde en vriendelijke manier naar jezelf en de wereld om je heen…heb jezelf lief, kom in je eigen kracht te staan

Door je gedachten de ruimte te geven, zonder te oordelen, kan je lastige situaties vaak beter overzien.  Daardoor kan je deze beter verwerken en weet je hoe je het beste kan reageren of handelen. Je mind kan nare situaties beter aan.  Mindfulness stopt je gedachtestroom, waardoor je je ontspannen voelt. Je hoeft er niet meer aan te denken.

Het klinkt makkelijk om zo om te gaan met lastige situaties, het vergt wel wat oefenen. Het is ook een reis die je gaat maken met behulp van deze training. Heb geduld en vertrouwen. Met de ingesproken meditaties die ik je toestuur, leer je op een ontspannen manier hoe je ermee om kan gaan. Bovendien wordt er tijdens de training uitgelegd hoe je brein werkt bij stress. Daarnaast ontvang je een werkboek om alles nog eens rustig te kunnen doorlezen en de oefeningen op te schrijven. Dit alles in een persoonlijke informele sfeer. Op een rustige en vriendelijke manier leer je naar jezelf en situaties te kijken. Niets moet, alles wat je nodig hebt, is er al…….. geloof in jezelf,  heb compassie voor jezelf.

Mindfulness helpt je bij het verminderen van stress, boosheid, piekeren, faalangst, angst, gejaagdheid, schuldgevoel, onzekerheid, laag zelfbeeld, vage lichamelijke klachten en het verbetert je concentratie, focus, nachtrust, zelfvertrouwen.

 

Nieuwe datums Mindfulness trainingen:
Woensdagavond van 19:00 – 21:00 uur start in februari 2019
Donderdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur start in februari 2019

Het zijn 8 trainingen die elke 14 dagen zullen plaats vinden. Het zijn geen gesprekstherapieën, maar is puur gericht op de ademhaling en het aandachts-trainen van het brein. Bovendien wordt je uitgelegd hoe aangeleerd gedrag en gedachtenpatronen die in de weg zitten, te herkennen, en bespreken we hoe je daar op een andere manier naar kan kijken. Mindfulness helpt je je gedachten los te laten.  Laat je niet meer leiden door wat je “moet” en laat je oordelen los. Je leert te leven in het nu en te genieten van wat er nu is.

Wat je nodig hebt op de trainingsdagen is eventueel een dekentje en een eigen matje. Het is prettig om makkelijk zittende kleding aan te trekken. De oefeningen worden zittend op een stoel en liggend op een matje op de grond uitgevoerd. Mindfulness training kan zowel in groepsverband als  individueel gevolgd worden.

Als je op een andere dag beter uitkomt, laat me dat weten, wie weet kunnen we er een mouw aanpassen!

Mindfulness helpt je:

•  Vertrouwd te raken met de werking van je geest. Door situaties beter tot je door te laten dringen , zie je de dingen vaak helderder.
•  In contact te komen op een andere manier om jezelf en de wereld te leren kennen.
•  Kleine dingen van schoonheid en plezier op te merken in de wereld om je heen, in plaats van in je hoofd te leven.
•  Aardig te zijn tegen jezelf, in plaats van dat je de hele tijd zou wensen dat dingen anders waren, of jezelf op te jagen om onmogelijke doelen te halen.
• Jezelf te accepteren zoals je bent, in plaats jezelf de hele tijd te beoordelen, met wat je doet en wat je “moet”.
• Meer ontspanning in wat je ook doet in je doen en laten.
• Vermindert slaapproblemen.
• Te focussen op wat je nu doet, het maakt je productiever vanwege de grotere focus.

 

 

Misschien is het de vrees
Dat we minder zijn dan we denken te zijn
Terwijl we in werkelijkheid
Heel veel meer zijn.

Jon Kabat-Zinn
grondlegger Mindfulness

Meer weten? Neem gerust contact met me op en laat je vrijblijvend informeren.

Contact