Chillen op je billen

Relax-lessen voor kinderen op de basisschool

Voor wie?
Is je kind angstig, druk of nerveus, weet het met zichzelf geen raad bij emoties zoals verdriet of boosheid? Dan kunnen deze relax-lessen voor kinderen heel kalmerend werken. Bovendien komen ze steviger in de schoenen te staan. Samen met koe Makke-Loulou beleven kinderen fantasie verhaaltjes waarin de ze ontspanning en rust vinden.

Waar en wanneer?
De relaxlessen voor kinderen is op elke woensdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur en van 16:15 tot 17:15 uur in de praktijk; Vliestroom 96 in Wieringerwerf. Deelname kost 7,50 per keer. Zie folder Folder-lekker-chillen-op-je-billen-2019

Annet de Graaf over relax-lessen voor kinderen:
“Zoekend naar meer houvast in mijn leven kwam ik Mindfulness tegen. Op deze manier heb ik geleerd anders naar situaties te kijken, meer in mijn eigen kracht komen te staan en ik ervaar minder stress. Het is niet zweverig, maar juist erg down to earth. Alles wat we nodig hebben is er al.
Nu ik dit mezelf heb aangeleerd, wil ik dit gevoel graag doorgeven. Mindfulness is een tool voor het leven. Inmiddels ben ikzelf gecertificeerd Mindfulness trainer voor volwassenen en kinderen.

Mijn doel is om mensen te helpen hun eigen weg te vinden in onze ingewikkelde en veeleisende maatschappij middels mindfulness of relax-lessen. Belangrijk is, is dat je leert te luisteren naar je eigen intuïtie, want dat is je gids in je leven, met een nieuwsgierige open houding, zonder oordeel en een milde vriendelijke blik. Hierdoor zal je je onafhankelijker voelen, kan je zijn wie je bent en dat voelt bevrijdend!
Van kinderen wordt steeds meer verwacht, door school, ouders, en onderschat niet de groepsdruk en social media. Er gebeurt zoveel om hen heen, dat ze zichzelf vergeten. Sommige kinderen zijn alleen maar bezig met de verwachtingen van anderen. Hoe kunnen ze weer zichzelf worden? Er zijn inmiddels vele instanties die daarbij kunnen helpen. Een eenvoudige manier is mediteren, of zoals kinderen graag onderling tegen elkaar zeggen; even chillen. Even niets moeten, jezelf kunnen zijn. Dit geldt natuurlijk voor jong en oud. ”

Waarom meditatie voor kinderen positief werkt.
Kinderen worden geleerd hoe ze zich kunnen ontspannen en wie ze echt zijn. Ze worden even onttrokken uit de stressvolle en drukke periode van alledag dag. Ze moeten al zo veel.
Meditatie voor kinderen zorgt ervoor dat het kind zich rustiger gaat voelen. Het kind is meer ontspannen, kan zich beter concentreren.
Doordat ze hun lichaam beter leren kennen, krijgen ze meer zelfvertrouwen. Het kind weet wat zijn/haar lichaam nodig heeft, wat het wil vertellen.
De buikademhaling wordt gestimuleerd. Door middel van deze totale meditatie wordt je rustiger en krijg je meer energie.
Als je beter in je vel zit, zal je dit ook gemakkelijker naar buiten kunnen uitstralen. Onderlinge relaties en samenwerking met anderen wordt doormiddel van meditaties positief gestimuleerd. Ook is er meer ruimte voor creativiteit. Meditaties, met name de geleide fantasie-meditaties (visualisaties) stimuleren deze positieve eigenschap.

Hoe ziet de training eruit?
We beginnen met wat lichamelijke oefeningen, daarna volgt een rustig ander doe-moment waarbij ze dicht bij zichzelf kunnen komen (bijv. tekenen, het stenenspel).
Vervolgens zoeken we de stilte op aan de hand van een begeleidend fantasie-meditatie met koe Makke-Loulou, waaraan ze een rustig en positieve gevoel overhouden en helemaal zichzelf kunnen zijn.

 

Nog even de positieve effecten op een rijtje:
– Zij vinden meer innerlijke rust
– Voelen bewust hun lijf & emoties
– Slapen beter
– Zijn creatiever, kunnen zich beter uiten
– Kunnen zich beter concentreren
– Kunnen beter omgaan met druk en stress
– Hun angsten en onzekerheden verminderen