Meditatie

Zoek je rust? Even niets moeten?

Misschien is mediteren wel iets voor jou.

Door de rustgevende sfeer, luisteren naar je ademhaling, prettige muziek kom je helemaal tot rust en kan je de wereld weer aan. Meditatie oefeningen helpen je om je beter te concentreren, beter te presteren op je werk, je emotioneel beter in balans te voelen en je bewuster te worden van je lichaam.  Je ligt op een matje met dekentje of je zit op een stoel als dat makkelijker voor je is. Ook voor mensen die Mindfulness hebben gedaan is dit een welkome aanvulling.

Hoe ziet een les eruit? Na een kopje koffie/thee gaan we ongeveer 15 minuten mediteren. Vervolgens wordt er een thema besproken met als doel hoe om te gaan met bepaalde lastige situaties (10-15 minuten). Het gaat om het uitwisselen van ervaringen en/of gedachten. Daarna volgt weer een meditatie van ongeveer 30 minuten. Het is fijn om makkelijk zittende kleding aan te trekken en een eigen dekentje en kussentje mee te nemen.

Wat de wetenschap zegt over mediteren:
De wetenschap laat zien dat mediteren op allerlei vlakken een positieve invloed heeft. Zo kan mediteren depressie voorkomen, blijken mensen die mediteren gelukkiger te zijn en er zijn zelfs aanwijzingen dat mensen die aan meditatie doen een sterker immuunsysteem hebben, minder angst ervaren en een lagere bloeddruk hebben.

Wat kan je bereiken met meditatie?
– het helpt je om wat minder te piekeren
– het verbetert je mentale weerbaarheid
– het helpt je om wat bewuster te worden van je gevoelens en gedachtes
– het helpt je om je beter te concentreren, te focussen
– mindfulness / mediteren maakt je rustiger van binnen
– het verbetert je nachtrust
– het vergroot je zelfvertrouwen

Datum Meditatie-lessen:
Vrijdagmiddag, 1x per maand 13:00 uur. Prijs per keer € 12,50 .

Als een ander dag of tijdstip jou beter voegt, laat me dat weten. Wellicht kunnen we er een mouw aan passen.