Mind-Fit

Mind-Fit

Is een combinatie van ontspannings-meditatie, Mindfulness, ademhalingstechniek en lichte Yoga houdingen.

Je komt volledig tot rust en je krijgt handvatten mee om je beter te leren af te sluiten van invloeden van buitenaf. Hoe krijg je een rustig hoofd, hoe ga je om met werkdruk, hoe ga je om met collega’s, druk vanuit je omgeving.  Kortom hoe ga je om met stress. Het vergt wel enig geduld en volharding om tot het beste resultaat te komen. Als Mindfulness Trainer kan ik je hierbij helpen! Voel je ook welkom als je geen vragen hebt, maar gewoon even rust aan je hoofd wilt hebben. Door “niets” te doen, kan je beter acteren wat er op je pad komt.

Hoe ziet een les eruit?

We gaan eerst 10 minuten tot een kwartier tot onszelf komen (stilte meditatie), zittend op een meditatie kussen of meditatie stoel. Indien er een hulpvraag is, gaan we daarmee aan de slag. Vervolgens gaan we ons lichaam rekken en strekken met lichte yoga-houdingen. Daarna volgt een ademhalingsoefening. We eindigen met een meditatie.  Het is fijn om makkelijk zittende kleding aan te trekken en een eigen dekentje en kussentje mee te nemen.

Wat de wetenschap zegt over mediteren:
De wetenschap laat zien dat mediteren op allerlei vlakken een positieve invloed heeft. Zo kan mediteren depressie voorkomen, blijken mensen die mediteren gelukkiger te zijn en er zijn zelfs aanwijzingen dat mensen die aan meditatie doen een sterker immuunsysteem hebben, minder angst ervaren en een lagere bloeddruk hebben.

Wat kan je bereiken met meditatie?
– het helpt je om wat minder te piekeren
– het verbetert je mentale weerbaarheid
– het helpt je om wat bewuster te worden van je gevoelens en gedachtes
– het helpt je om je beter te concentreren, te focussen
– mindfulness / mediteren maakt je rustiger van binnen
– het verbetert je nachtrust
– het vergroot je zelfvertrouwen