Lesrooster

 
Locatie: Zenn-centrum Liberatus, Fazantstraat 16 in Wieringerwerf

Yoga-Nidra & Klankschalen: Elke laatste vrijdag van de maand om 19:30 uur.  IVM DRUKKE WERKZAAMHEDEN IS DIT VOORLOPIG KOMEN TE VERVALLEN. 

Klankschalen zullen wel wekelijks ten gehore worden gebracht tijdens de Mind-Fit lessen.

Do-In Yoga: is een Oosterse bewegingsleer, bestaande uit lichaamsgerichte energie en oefeningen.  De oefeningen zijn gericht op het door laten stromen van de Qi. Hierdoor wordt je je meer bewust van je eigen energie, kunnen opgeslagen blokkades en trauma’s worden opgeheven en verbetert je houding, zowel fysiek als mentaal. Do-In Yoga  verenigt Hoofd (denken), Hart (voelen) en Hara (zijn) en omvat oefening uit de Zen, Yoga, Marial Arts en Shiatsu. 

Yin Yoga: is erop gericht om spieren, pezen en bindweefsel op een veilige en effectieve manier te rekken door er een zachte spanning erop te brengen voor 3 tot 5 minuten. Yin yoga is houdingen ervaren op een Yin-manier; in stilte ontspannen in een vaak liggende of zittende houding, waar je langzaam in ‘wegzakt’. Doordat in de Yin yogales de yin-houdingen zittend of liggend worden uitgevoerd, gebruiken we zo min mogelijk onze spieren. Hierdoor wordt het bindweefsel maximaal gestimuleerd. Yin yoga heeft effect op de diepere lagen van de spieren en werkt door in je pezen, banden en bindweefsel. Je ontspant als vanzelf meer op fysiek, emotioneel en mentaal gebied.

Mind-Fit: is een combinatie van Ontspanningsmeditatie, Mindfulness en lichte Yoga. Je zoekt de verstilling in je lichaam op. Alle informatie van de hele week laat je fijn indalen om ze vervolgens zonder oordeel los te laten voor het weekend. Je krijgt handvatten hoe om te gaan met de drukte van de dag om vervolgens alle gedachten / problemen / oplossingen te laten gaan, ook te laten gaan uit je lichaam. Mind-Fit zorgt voor meer rust in je hoofd. 

Pilates: is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Bij elke pilatesoefening zorg je ervoor dat je rug, buik en bekkenbodem aangespannen zijn! LET OP: Deze les is vervangen door Tabata!!

Tabata: Wil je je sterk voelen en je conditie verbeteren? Tabata is een krachtige workout om aan je kracht en conditie te werken. De oefeningen zijn pilates houdingen. Deze worden 20 seconden aangehouden, dan heb je 10 seconden rust en dat doe je 8x in 1 workout. Totaal zijn er 7 workouts met ondersteuning van stimulerende 90’s muziek. 

Mindfulness Training: zorgt voor een kalme geest: meer rust en ruimte in je hoofd!  Je krijgt tools in je handen die je je leven lang kan inzetten bij stress of ongemakkelijke situaties. Het maakt het leven minder zwaar, je komt meer in je eigen kracht te staan en het maakt je minder afhankelijk van anderen. 

Meditatie: fijn een rust-moment voor jezelf. Je komt uit je hoofd en je maakt meer contact met je eigen bron, je eigen intuïtie, je eigen lichaam. Je lichaam vertelt wat je echt nodig hebt. Alles vanuit liefde, zonder oordeel.